İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş döneme ilişkin yolsuzluk dosyaları üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Son olarak Sıcak Yuva Vakfı’nın İBB’ye ait Faith Çapa’daki 7 katlı binayı 10 yıl boyunca genel merkez olarak kullandığı ancak hiçbir ödeme yapmadığı tespit edildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, vakıf ile İBB arasında 2005 yılında bir protokol düzenlendi. Protokol kapsamında, söz konusu binanın 2 katının kullanım hakkı 2 yıllığına vakfa devredildi. Ne var ki, vakıf binanın 7 katını tam 10 yıl boyunca kullandı.

İŞLEM BAŞLATILDI
1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasındaki kullanımı için birikmiş toplam 2 milyon 27 bin 882 liralık borç çıkarıldı ve vakfa borcunu ödemesi için ihbarname gönderildi. Binanın tahliyesi için işlem başlatıldı.

KAMU ZARARI TESPİT EDİLDİ
Öte yandan, İBB müfettişleri zaman aşımına uğramış 947 bin 562 liralık kamu zararı tespit etti. Zarara neden olan yöneticiler hakkında inceleme başlatmak için İstanbul Valiliğine başvuruldu.

VAKFI ERDOĞAN KURDU
Sıcak Yuva Vakfı’nın kurucusu dönemin İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Vakfın mütevelli heyetinde ise İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal ve Ethem Sancak yer alıyor.