İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerden Ağaç AŞ'de işçiler DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçiler Sendikası’nda (BTO-Sen) örgütlenmeye başladı. Ancak Ağaç AŞ'deki yöneticiler BTO-Sen'e üye olan işçileri istifaya zorluyor, işten atmakla tehdit ediyor. İşçiler zorla Türk İş'e bağlı Orman-İş'e geçirilmeye çalışılıyor.  İYİP'in Bağcılar İlçe Teşkilatı’nın Whatsapp grubunda da işçiler Türk İş’e yönlendiriliyor.

Yaşar Usta Haber Portalı’na ulaşan işçiler, yöneticileriyle yaptıkları görüşmeler sırasında aldıkları ses kayıtlarını paylaştı. Kayıtlarda “Geçiş yapabilirsiniz, özgürsünüz. Ama adamlar DİSK’i istemiyor. İstese DİSK yüzde 80’i alsa istemiyorlar” dedikleri anlaşılan yöneticiler işçileri “uyardıklarını” söylüyorlar. Yaşar Usta ihbar hattına ulaşan işçiler Ağaç AŞ’de ihale alan aynı zamanda da Ağaç AŞ’de mühendis olarak çalışan Müslim Turgut Özcan’ın, DİSK’e üye olan ya da olmak isteyen işçileri “Hepinizi işten atarım” diyerek tehdit ettiklerini söyledi.

Ağaç AŞ işçileri, Müslim Turgut Özcan’ın İYİP İlçe Başkanları ile birlikte DİSK yerine Türk-İş’e geçmeleri yönünde talimat verdiğini, kabul etmeyenlere ise hakaret ve tehdit ile baskı uyguladıklarını belirtti.

Şantiyesinde baskı gördüğünü anlatan bir işçi, DİSK’e üye olan bir işçinin zorla kimliğinin alınıp Türk-İş’e üye yapıldığını belirti. İşçi, “Türk-İş üyeliğinden istifa edersen işten atılırsın” diyerek tehdit edildiğini söyledi.