Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 18 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurarak Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı yapmış olduğu dönemde belediyeye sunmuş olması gereken diplomasının kamuoyuyla ve partileriyle paylaşılmasını talep etmişti.

İBB, 9 Haziran’da HKP’ye gönderdiği cevabi yazıda diplomanın “kişisel verilerin korunması” kapsamına girdiğini belirterek “kişinin rızası dışında” paylaşılamayacağını öne sürmüş ve partinin talebini reddetmişti.

HKP, İBB’nin ret cevabının hukuksuz olduğunu iddia ederek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yöneticileri hakkında “suçu ve suçluyu gizlemekten” suç duyurusunda bulundu.

'SUÇU VE SUÇLUYU GİZLEMEKTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'
Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde partisinin basın açıklamasını okuyan HKP İstanbul İl Yöneticisi Doğan Zafer Çıngı şu ifadeleri kullandı:

Bilindiği üzere Partimiz, AKP’giller’in hukuksuzluklarına karşı mücadele etmeyi durmadan sürdürüyor. AKP’giller’in işlediği her türlü suça karşı hem hukuki hem siyasi mücadelesini durmaksızın devam ettiriyor. Nerede bir hukuksuzluk varsa karşısına dikiliyor ve Tarihin sayfalarına not ediyor.

Ancak partimiz bu mücadelesini sadece AKP’giller’in hukuksuzluklarına karşı değil, kimden gelirse gelsin tüm hukuksuzluklara karşı yürütüyor, devam ettiriyor. Bugün de ne yazık ki karşımızda bir hukuksuzluk var ve bu hukuksuzluğun sorumlusu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye yöneticileri ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. 18 Mayıs tarihinde Partimiz İBB’ye bir dilekçe vermiş ve Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı dönem içerisinde İBB’ye sunmuş olması gereken diplomasının örneğini talep etmiştir. Ancak birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen cevap, ret cevabı olmuştur.

Partimizin Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının hem kamuoyu ile hem de Partimiz ile paylaşılması talebi reddedilmiştir. Bu bir hukuksuzluk ve suçtur. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak diploma örneğini paylaşmayan İBB yöneticileri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “suçu ve suçluyu gizlemekten” suç duyurusunda bulunduk. Bu suç duyurumuzun takipçisi olacağız.