Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin merakla beklediği bayram tatili hakkında açıklama yapmadı.

Öte yandan Erdoğan'ın konuşmasında Atatürk vurgusu yapması ise dikkat çekti. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

ENFLASYONU YENECEĞİZ

Kendi güvenliklerini güvence altında tutmak için bu ülkenin enerjisini sömürenlerin devri bir daha gelmeyecektir. Bizim için artık güçlü ve büyük Türkiye, milletimizi bu doğrultuda kenetleyecek birlik ve beraberlik hamlesi var. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi içerde ve dışarda nice badirelerden, nice sinsi tezgahlardan uzaklaştırmak için gereken her adımı bu gaye ile attık. Milletimizin akıl, vicdan, ahlak, sağduyulu her ferdi ülkemizin nerden nereye geldiğini iyi biliyor. Sabredersek azmedersek sağlam durursak bu yolun sonu Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal'in tarif muasır medeniyetin üstü diye tarif ettiği büyük ve güçlü Türkiye'ye çıkıyor. Artık bu kısır döngüyü kırmakta kararlıyız. Herkesin 2023 için kendine göre bir hesabı var. Ama unutulmamalıdır ki asıl önemli olan milletin iradesi, milletin sözüdür. Artık tüm bu emeklerin karşılığını alma, hasadını yapma vaktinin eşiğindeyiz. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin pençesinden kurtardık, çarşı pazardaki ateşi de söndüreceğiz.

1915 TEPKİSİ

ABD'nin açıklamasını tamamı yalan yanlış bilgilerle dolu olduğu için üzerinde durmuyoruz. Sayın Biden önce Ermenilerle ilgili bilgileri iyi öğrenmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumamalı. 

Geçmişte kimi zaman sözlü olarak dile getirilen bu ihanetin kanun teklifi olarak sunulması ister istemez bu hainlere kimlerin cesaret verdiğini düşündürüyor. 

HDP asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığına soyunuyor. Onları bu parlamentonun mensubu olmaya yakıştırmıyoruz.

Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde de bir sürü kayıplar verilmiştir. 

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

Geçen gün Zelenskiy ile görüştüm yarın da Putin ile telefonda görüşeceğim. 

Görüştüğümüz taraflara hem birbirlerinin yaklaşımlarını hem de görüşlerimizi iletiyor, ateşkes için temennilerimizi aktarıyoruz. 

Sahadaki tırmanma masadaki yavaşlama görüntüsünü tam tersine çevirmemiz gerekiyor.