Partisinin Batman il kongresinde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Libya'ya asker gönderilmesi için Meclis'e gelecek olan tezkereye "hayır" diyeceklerini belirtti.

Temelli, "Libya tezkeresine hayır diyeceğiz. Tıpkı Suriye ve Irak tezkerelerine hayır dediğimiz gibi. Çünkü her tezkere hem o ülkelere yıkım getirdi hem de Türkiye'ye yıkım getirdi. Her tezkere aslında Türkiye'yi çok büyük belalara sürükledi. Türkiye'nin izlemesi gereken yegane politikası barış politikası olmalıdır" dedi.

'İSTANBUL KANALI İHTİYAÇ DEĞİL'
Kanal İstanbul projesine de karşı olduklarını dile getiren Temelli, "İstanbul kanalı bu ülkenin bir gereksinimi değildir ve çok büyük maliyetleri vardır" diye konuştu.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı söylenen otomobille ilgili de konuşan Temelli şunları söyledi:

Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Benim çocukluğumda bir tekerleme vardı, 'Eller aya, bizler yaya.' Şimdi bu değişti, 'Eller Mars'a, bizler pilli arabaya.' Bir pilli araba yaptılar, bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar.



Toplumsal TV'nin yeni videosunu izlediniz mi: