Toplumsal Haber Merkezi

Eski TTB Başkanı Raşit Tükel, İstanbul’da çeşitli hastanelerde Covid-19 hastaları için ayrılan servis ve yoğun bakım yataklarının dolduğu bilgisini paylaştı. Ardından İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de, yoğun bakım hasta sayısının arttığını, hastanede yatak kalmadığını açıklamış ve "Hemen hemen tüm hastanelerde de durum şu an benzer şekilde” demişti. Edirne'de de durum pek farklı değil...

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne İl Genel Meclisi’nin 2021 yılı mali bütçe görüşmelerine katılarak, kentteki sağlık çalışmaları ve yatırımlar hakkında sunum yaptı.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de geniş önlemler alındığını ifade eden Yıldırım, il genelinde 40 filyasyon ekibi aracılığıyla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Edirne genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 70’lerde olduğunu belirten Yıldırım, “Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ndeki sığınağı yoğun bakıma çevirdik. Bakanlığımızdan 10 yeni ventilatör aldık. ASELSAN yetkilileri kurulumlarını yaptı" dedi.