Toplumsal Haber Merkezi

Yirmiden fazla kadın Yazar Hasan Ali Toptaş'ın taciz ve zorbalığına maruz kaldığını açıklamış, Toptaş da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum" demişti. Hatta, Everest Yayınevi de, suçlamaları kabul etmesi üzerine Toptaş'la olan iş ilişkisini sonlandırdığını açıklamıştı.

Şimdi aynı Hasan Ali Toptaş taciz suçlamalarını inkar etti, "bu organize bir şey" diyerek de hakkında açıklama yapan ve aralarında yazarların da olduğu kadınları suçladı.

Milliyet’ten Seyhan Akıncı ve Ceyda Ulukaya'ya konuşan Hasan Ali Toptaş, "İstemeden de olsa birini kırmış olabileceğimi düşünerek bir özür metni yayımladım. O da yanlış anlaşıldı" dedi ve taciz iddialarını kabul etmediğini açıkladı.

'KENDİSİNİ TUVALETE KAPATTIĞI İDDİASI TÜMÜYLE YALAN'
Kendisine saldırıda bulunduğunu ve korkudan kendisini tuvalete kilitlediğini açıklayan Yazar Pelin Buzluk'a da yanıt veren Hasan Ali Toptaş, "Ben saldırmışım da o banyoya kaçmış ve kapıyı kilitlemiş, tümüyle yalan. Dün akşam eşimle de bu konuyu konuşurken bir ayrıntıyı hatırladık, o evde hiçbir kapıda anahtar yoktu ki. Nasıl kilitlemiş" ifadelerini kullanırken, taciz iddiası gerçekse Buzluk'un kendisinin evine geldiği günden bir yıl sonra yayınladığı bir öyküye niye "Hasan Ali Toptaş'a sevgiyle" diye yazdığını sordu.

Sosyal medyadaki birçok şey gibi, yaptığı açıklamanın da yanlış anlaşıldığını savunan Toptaş, "Orada ben tamam, suçlamaları kabul ediyorum, özür dilerim demedim" diye konuştu.

Görüşmenin tamamı için