AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi eylemlerine katılanları hedef aldı ve “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber” dedi.

Erdoğan’ın “sürtük” hakaretine muhalefetten sert tepki geldi.

Erdoğan ise daha sonra yaptığı konuşmada sözünün arkasında durdu. AKP cenahından Erdoğan’ın sözlerini yüksek perdeden savunan çıkmazken, gazetecilere isim vermeden açıklama yapan bazı partililer “sürtük” ifadesine şaşırdıklarını kaydetti!

BAHÇELİ’NİN DANIŞMANI ÇİÇEK DEFANSA GELDİ
Erdoğan’ın sözleri tartışılmaya devam edilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesindeki başyazısında Erdoğan’ın sözlerini savundu.

Çiçek, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerindeki muhatap Gezi olaylarına katılanların tamamına değil, terör eylemlerinde bulunanlara olduğu zaten açıklamasında çok nettir. ‘Yakan, yıkan, saldıran, kirleten, terör seviciliği, eşkıya, terörist’ ifadeleri zaten bu sözlerden kimlerin alınması gerektiğini gösteriyor. Bunları yapmadıysan niçin alınganlık gösteriyorsun?

YİNE MUHALEFETİ SUÇLADI
Muhalefetteki siyasetçilerin hakaretlerini hatırlatan Çiçek, “Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür?” diye sordu.

Çiçek yazısını “Gezi olaylarının terör yüzüne sahip çıkan muhalefetin  'Sürtükten' anladığı vatandaşa hakaret değil, kendi yüzüne söylenmiş kimlik tanımı olduğunu anlamalıdır. Şehit abisine 'Senin bacını s…' diyen pespayeler ve onlara sahip çıkanlar bu memlekette sizin gibi yüzsüz, pişkin var mı acaba?” diye bitirdi.