Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlerle ilgili açıklamasına tepki gösterenlere sert karşılık verdi.

Özcan, kendisini eleştiren HDP'li Serpil Kemalbay'a ve gazeteci Can Dündar'a yanıt verirken çirkin ifadeler seçti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı "Bolu'da mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız" açıklamasına tepki gösteren HDP'li Serpil Kemalbay'a çirkin ifadelerle yanıt verdi.

Kemalbay, söz konusu açıklamaya ilişkin haberi paylaşarak Belediye Başkanı Özcan'ı etiketledi. Kemalbay, Özcan'a "Su, bırakın insanı, her canlı için haktır. Bir yerel yönetici nasıl böyle konuşabilir? Utanç verici. Mülteciye nefret söyleminiz, dışlamanız, ayrımcılık yapmanız kolay. Hiç savaş tezkerelerine, iktidarın IŞİD’le, Taliban’la iş tutmasına sözünüz oldu mu? @tanjuozcanchp" diye sordu. 

Özcan, Kemalbayın tweet'ini retweetlerken şu yanıtı verdi: 

"Ağababalarına sor, beni iyi tanırlar…"

BİR CEVAP DA CAN DÜNDAR'A

Gazeteci Can Dündar da Tanju Özcan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Dündar da, Kemalbay gibi sert bir üslüpla yanıt aldı.

Dündar, "Sayın Başkan, Dilerim hiç bir zaman, savaşta yanan bir ülkeden canınızı, ailenizi kurtarıp başka bir ülkede “misafir” olmak ve böyle düşmanca dışlanmak durumunda kalmazsınız." dedi.

Özcan, kısa süre sonra Dündar'a "memleket sevdalıları Silivri zindanlarında yargılanırken, yurtdışına kaçan Can Dündar" sözleriyle yanıt verdi.

Özcan, Dündar'ın sözlerini paylaşarak "Akıl alacağım son insan, memleket sevdalıları Silivri zindanlarında yargılanırken, yurtdışına kaçan Can Dündar’dır. Biz her şeyin bedelini ödemeye hazırız…Kaçmadan, memleketimizde…" dedi.