AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP’li Melih Bulu'nun da dinlediğini söylediği Metallica, dün protestolarda çalınınca Yeni Akit şarkı sözünde 'ölüm tehdidi' buldu.

Bulu'nun rektör atanmasının ardından yaptığı, "Ben de Metallica dinliyorum" açıklaması üzerine öğrenciler üniversite içindeki protestolarda dünyaca ünlü heavy metal grubunun "Master Of Puppets" (Kuklaların Efendisi) şarkısını çalmıştı.

Gerçekleştirilen protestonun ardından gerici Yeni Akit, "Provokatörler neden bu şarkıyı seçti? Boğaziçililerin söylediği Metallica şarkısında kan donduran detay!" şeklinde bir içerik yayınladı.

Akit’in yayınladığı haberde "Master Of Puppets şarkısının satır aralarında geçen ifadeler, söz konusu şarkının provokatörler tarafından kasıtlı olarak mı seçildiği sorusunu akıllara getirdi. Metallica'nın Master Of Puppets şarkısında kan donduran ifadeler yer alıyor." denildi.

Gerici gazeteye göre 'kan donduran' ve 'sapkın' ifadeler şarkıda geçen "Veins that pump with fear, sucking darkest clear... / you're dedicated to how I'm killing you / Korku kol geziyor damarlarımda, sonunu hazırlıyor senin.... / kendini seni nasıl öldürdüğüme adamışsın" sözleriydi. Gazete bu sözlerin, "açık bir ölüm tehdidi olduğunu" öne sürdü.