AKP’nin takvimini oluşturduğu ve MHP’ye sunmayı planladığı belirtilen yeni anayasa çalışmaları sürerken AKP eski Tokat Milletvekili Resul Tosun, Star gazetesindeki yazısında, laikliğin anayasadan çıkarılması isteğini dile getirdi.

Tosun dün yazdığı yazıda, "90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik. İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada soru üzerine Resul Tosun'un açıklamalarını değerlendirdi.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Resul Bey tecrübeli bir siyasetçidir aynı zamanda. Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmez olduğunu, değiştirilmesinin teklif dahi edilmeyeceğini bilir.

'ERDOĞAN HÜKÜMETİ ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMAMAKTADIR'

Ama anlaşılan kendisine bir görev verilmiş. Şu anda milletin gerçek gündemini karartmak üzere başlatılan spekülasyonda ona da bir rol biçilmiş. 

Şunu açıkça ifade ede edeyim.Bu milletin gerçek gündemi tartışılan konular değil; işsizliktir, pahalılıktır, yoksulluktur. 

Maalesef bunun üstünü karartabilmek için Erdoğan hükümeti elinden geleni ardına koymamaktadır. Biz bunlara takılmayacağız.