Toplumsal Haber Merkezi

En başından bu yana Toplumsal olarak sağlıklı bilgi vermediğini ve salgına dair gerçekleri gizlediğini vurguladığımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandeminin ilk zamanlarında kamuoyunda çok pohpohlandı. Zaten bu şov dolu başlangıç, yerini kısa sürede itiraflara ve bitmek bilmeyen skandallara bıraktı.

Geçen yılın Haziran ayında Süleyman Soylu ile görüş ayrılığına düşen ve istifa ettiği haberleri yoğunlaşan Fahrettin Koca, Erdoğan'ın devreye girmesiyle görevini sürdürmüştü. Medyafaresi'nin haberine göre; neredeyse sokakta iki kişinin yan yana yürümesi bile suç sayılırken Erdoğan'ın deyimiyle 'lebalep dolu' AKP kongrelerine ses çıkaramayan Bakan Koca, Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına ilişkin eleştirilere özür dileyerek karşılık vermişti.

Bu özür nedeniyle Saray'da görevli bir ismin Bakan Koca'ya "Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yerde özür dilemek uygun kaçmadı" diye azarladığı ileri sürüldü. Fahrettin Koca'nın bu kişiye, "Zaten istifamı gönderiyorum" dediği kaydedildi.

KOCA'NIN YERİNE GELECEK İSİM...
İddiaya göre Koca'nın görevden alındığı kısa sürede açıklanacak. Koca'nın yerine de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl'ün getirileceği konuşuluyor.