Gaziantep'te hakimlik yapmış olan ve bölgeyi iyi bilen Ruşen Gültekin, "Türkiye Cumhuriyeti, 24 saat PKK geçmesin diye orayı santim santim denetliyor aslında. Bu yıllardır böyle zaten. Bu (düzensiz Afgan göçleri) göz yumulan bir durum. Geçmişteki Suriye gibi yani." dedi. Gültekin, "ülkede gün geçmiyor ki IŞİD operasyonu yapılmasın. Gün geçmiyor ki radikal, dinci, selefi gruplarla ilgili iddialar ortaya atılmasın. Bundan birkaç ay önce selefi grupların silahlandığıyla ilgili Cübbeli Ahmet uyarılarda bulunmuştu, o konunun üstünü hemen kapattılar; ortada bir de kayıp silahlar konusu var. Silahlar nerede sorusu da ortada duruyor" diyerek gelecekteki tehlikelere dikkat çekti.

Gaziantep'e 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği yapmış olan ve sınır bölgesini iyi bilen Ruşen Gültekin, "berrak göçmen politikası" yürütülmemesine tepki göstererek "Suriye'den gelenlerin bile terör örgütü mensubu olup olmadığını bilmiyoruz. Ve Afganistan gibi terör odaklarının çok olduğu bir yerden ne idüğü belirsiz bir sürü düzensiz göçmen kabul ediyorsunuz." dedi.

Gültekin, başka ülkelerin de Suriyeli aldığını hatırlatarak "Almanya da Fransa da Suriyeli göçmen aldı, ama nasıl?" diye sordu. 

Gültekin hukuksal açıdan da kültürel açıdan da çok farklı olduğumuzu hatırlatarak, "Bizler 1-2 çocuk yapıyoruz, bu insanlar 10 çocuk yapıyor. Bu durum yarın, öbür gün demografik yapıyı değiştirecek. Türkiye'de yarın bir Arap Partisi, Afgan Partisi çıkacak ve Türkiye'yi korkunç bir azınlıklar sistemiyle karşı karşıya bırakacaklar. Ve çözmsüz noktada iç çatışmayı tetikleyecek bir yere geleceğiz" uyarısında bulundu.

Gültekin, konunun "Afgan ve Suriyeli göçmenlere düşmanlık" noktasına gelmemesine karşı uyararak bu devletlerin suçudur. Bu noktada devlet sıkıştırılmalı, kamuoyu bu şekilde oluşturulmalıdır." dedi.

TÜRKİYE'NİN ASIL BEKA SORUNU BUDUR

Gültekin, "Tekrar ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin asıl beka problemi budur" diyerek gittikçe artan IŞİD operasyonlarına dikkat çekti.

Gültekin, "bu kadar düzensiz göç aldığınız zaman... ülkede gün geçmiyor ki IŞİD operasyonu yapılmasın. Gün geçmiyor ki radikal, dinci, selefi gruplarla ilgili iddialar ortaya atılmasın. Bundan birkaç ay önce selefi grupların silahlandığıyla ilgili Cübbeli Ahmet uyarılarda bulunmuştu, o konunun üstünü hemen kapattılar; ortada bir de kayıp silahlar konusu var. Silahlar nerede sorusu da ortada duruyor. Türkiye'de böyle şeffaf olmayan alanlar var ve insanlar doğal olarak bu durumu milli güvenlik problemi olarak görüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını, biz oralara her noktaya kamera koyduk, Türk askeri saat saat, PKK geçmesin diye denetliyor. Eğer burda göç geçişi varsa göz yumulduğundandır. Başka türlü mümkün olamaz." tespitinde bulundu.

D.Havin Güngör