Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, "FETÖ kumpas davaları" ifadelerine tepki göstererek "FETÖ kumpasları demeyin. İktidarın 'intikam davaları' deyin. İktidar izin vermese bu davalar yapılmazdı" dedi. 

28 Şubat Davası nedeniyle 14 emekli generalin hapise atılmasının değerlendirildiği programda Gazeteci Barış Pehlivan, "sahte 5 NOLU CD" ile ilgili bilgi vererek "FETÖ'nün savcılarının askerden nasıl intikam aldığını" anlattı. Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, "FETÖ'nün kumpas davaları" ifadesine sert çıkarak bu davaların "iktidarın intikam davaları" olduğunu ve "15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün kumpaslarından söz edilemeyeceğini" öne sürdü.

Gazeteci Barış Pehlivan, generallerin hapse atılmasına delil sayılan "Tatar" isimli bir şahsın savcıya ulaştırdığı 'delilleri' içeren 5 NOLU CD'ye ilişkin bilgi verdi. Pehlivan, bilirkişi tarafından bu 5 NOLU CD'nin içindeki delillerin sahte olduğunun kanıtlandığını belirtti.

Yargıtay'ın generalleri 80 yaşında hapse atma gerekçesini okuyan Pehlivan, ifadeleri tek tek yorumlayarak şunları söyledi: "Somut dava yönünden (28 Şubat) soruşturma ve dava safhatında görev almış bir kısım şahısların (savcı ve hakimlerin) özellikle dijital delillerle ilgili (yani 5 NOLU CD'NİN) bunlarla ilgili tespit edilmişse sorumluluklarının gereği tevessül edilmesinin nedeni hukukun gereğiyse (yani diyor ki; bu belgelerin, delillerin sahteliğine dair bu davanın içinde görev alan savcılar ve hakimlerin eğer bir dahli varsa bunun hukukunun gereği yapılması gerekir diyor) ancak bu durum sanıkların bu dava kapsamındaki sorumluluklarını perdelemez"...

Pehlivan, bu ifadelere tepki göstererek, bu CD'ye atıfla pekçok şeyin gerekçelendirildiğini ifade etti. Pehlivan, "Fethullahçıların sahte CD'sinden dolayı siz bu insanala ceza verebiliyorsunuz, bu uzun gerekçeli kararda, fethullahçı hakim ve savcıların olduğunu gıyaben kabul ediyorsunuz ve aynı nedenden dolayı bu kişileri hapse atıyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi.

"Bu insanlar belki de ölecek" diyen Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu insanlar içerde belki de ölecek. Biz kendimiz komplo teorisi mi kuruyoruz? Mesele şu, biz bunu yaşadık ve unutuyoruz. Mehmet Haşimoğlu diye biri var. Bir topçu albaydı. FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına dair rapor hazırlayanlardan biriydi ve bedel ödemesi gerekiyordu. Fethullahçıların sahte CD'siyle tutuklandı, kısa bir süre cezaevinde rahatsızlanmaya başladı. GATA'ya kaldırıldı. Safra kesesinden ameliyat oldu. Dinlendirmeden hemen tekrar cezaevine kondu. Tekrar rahatsızlanınca haftalarca acı çekti içerde. GATA'ya kaldırıldı ve safrası temizlenirken 'yanlışlıklaymış', oradaki doktor yanlışlıkla pankreasını deldi. Haşimoğlu yaşam savaşı vermeye başladı. Tahliyesinden 3 gün sonra mezara kondu. İçerdeylen son günlerinde eşine dedi ki; 'kendini hazırla, bunlar beni buradan çıkarmayacaklar, beni öldürecekler' dedi. Ve gerçekten dediği oldu. 52 yaşında bir topçu subayı, sapasağlam girdiği cezaevinden aylar sonra mezara gömüldü. Ve Haşimoğlu'nu içeri atan savcı Mustafa Bilgili şu an FETÖ'den cezaevinde. Bilgili, 28 Şubat davasının dosyasının sonuna ne yazdı biliyor musunuz? 'Mehmet Haşioğlu için dava açmaya gerek yok' yazdı." 

EŞİ: MEZARDAN ÇIKARIP TEKRAR TUTUKLARLAR

Pehlivan, Haşimoğlu'nun eşiyle görüştüğünü ve eşinin emekli generaller için üzüldüğünü söylediğini ifade ederek, Mehmet Haşimoğlu'nun eşi Makbule Haşimoğlu'nun şu sözlerini aktardı:

"Öyle bir kinleri var ki ellerinden gelse insanları mezarından çıkarıp tekrar tutuklarlar..."

MEHMET ŞİRİN: FETÖ'NÜN KUMPAS DAVASI DEMEK BUGÜN İKTİDARI MEŞRULAŞTIRIR!

Eski AKP Milletvekili Mehmet Şirin, bu davanın "FETÖ kumpası" olarak anılmasına tepki göstererek, "bu iktidarın intikam davasıdır" dedi.

"Ben Ergenekon'un bir numaralı sanığıyım" diyen Şirin, "15 Temmuz'dan sonra hala 'FETÖ kumpası' diye konuşmanın anlamı yok ki. Bunu söyleyerek bugünkü iktidarı bunun meşruiyetinden kurtarmış oluyoruz. Biz Ergenekon'da da aynı şeyi yaşadık. Bu savcıların filan bağlantılarını biliyorsanız yok edilmesi lazımdı bu kararların. Bu davalar, Türk milleti adına verilmiş kararlar değil. Meşruiyetin hepsini FETÖ filan diye bırakmamak lazım.Bu iktidarın intikam davasıdır. Öyle bir kin var ki bunlarda mezardan çıkarıp tekrar yargılarlar" dedi.

Şirin, "FETÖ, FETÖ, FETÖ diyerek bugünkü iktidarı aklar bir tavır içindeyiz. Bu ifadeler siyasi mesuliyeti azaltıyor." dedi.