Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'a göz kırptı. Şen, 'şartlarda anlaşılırsa' Tosuncuk'u savunabileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir televizyon programında kamuoyu tarafından 'Tosuncuk' olarak bilinen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye teslim olmasına ilişkin yorumlarda bulundu.

Şen, Tosuncuk'un şu an Türkiye Büyükelçiliğine teslim olduğu için hali hazırda Türkiye'ye teslim olmuş sayıldığını söyledi. 

Şen, Aydın'ın Türkiye'ye teslim olmak istemesini kaldığı ülkenin şartlarıyla ilgili olabileceğini belirterek "Mesela Amerika Ceza-İnfaz'da kalan biri için Türkiye Cumhuriyeti hapishaneleri cennettir" dedi.

Gazeteci İpek Özbey'in "Çok büyük bir para ve dolandırıcılık var ortada. Tecrübeniz size bu kişinin bunu tek başına yapabileceğini söylüyor mu?" sorusu üzerine gelişen diyalog şöyle:

"Şimdi bu şahıs yarın gelir der ki bana, 'benim avukatlığımı yap', bilemem ben"

-Kabul eder misiniz?

"Neticede şartlarda anlaşırsak kabul ederim yani. Herkesin savunmaya, savunulmaya hakkı vardır. Bizim için sadece en önemli kavram sır saklama. O da bizimle mezara gider."

YOL GÖSTERDİ!

Tosuncuk'a adeta yol gösteren Şen, ifadelerine şöyle devam etti:

"Bu şahsın yapacağı en iyi savunma 'hukuki ihtilaf'. Diyecek ki, 'Ben kimseyi esaslı şekilde, hataya düşürecek biçimde kandırmadım, aldatmadım. Ama bu milletin afedersiniz aç gözlülüğü veyahut kolay para kazanma hırsı' diyecek. Bunlar çok oluyor. Foreks'te oluyor, sanal parada oluyor, birçok alanda olabiliyor. İnsanlar kazanırken kazanıyorlar. Ki bu noktada devlet niye müdahale etmiyor kardeşim diyoruz. Elbette devlet düzenleme yapmalı ama bir yerde de vatandaşın şu yükümlülüğü var: Dikkat edeceksin kardeşim, neye giriyorsun, ne yapıyorsun dikkat edeceksin. Ha, senin kafana mecazen söylüyorum silah dayıyorsa, tehdit ediyorsa, zorluyorsa, bir de kandırıyorsa seni, siyahı beyaz gösteriyorsa bunun tanımı dolandırıcılık. Ceza süresi de 3 yıldan 10 yıla kadar."