AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmaları için tüm vali, kaymakam, hakim, savcı, diplomat ve askeri personele çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda ”Vali militan yargıçlar militan alınan kararları görüyoruz"  diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'i savunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişti.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın da hedefinde Kılıçdaroğlu vardı. "Bu ara bir militan lafı tutturdular. Bunlara göre cumhurbaşkanı militan, hakim, savcı, vali, kaymakam, tüm askerler militan, diplomatlar militan. Milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75'i militan" diyen Erdoğan "Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Kendilerinden olmayan herkese militan demek bunlara göre şeref göstergesi. Bu devletin hiçbir memuru, bu ülkenin hiçbir evladı CHP’nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var. Kendilerine 'militan' diye hakaret eden bu zata, bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile" ifadelerini kullandı.