İstanbul'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, önceki gün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, İstanbul'da Emniyet Genel Müdürlüğünün doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulmasına karar verildi.

Karar, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Özellikle kamuoyunun gözü Erdoğan’ın “müjde” açıklamasındayken söz konusu hamlenin gelmesi dikkat çekti.

Avukat Prof. Dr. Mehmet Köksal da karara tepki göstererek, “Bugünkü ‘müjdenin’ gölgesinde kalan bir karar. CB doğrudan kendisine bağlı ikinci bir polis teşkilatı kurdu. Bu çok tehlikeli bir gelişme! Almanya’da Hitler zamanında SS polis teşkilatına giden yol da böyle başlamıştı” diye yazdı.

Avukat Ömer Kavili de karara dikkat çekerek, “Hukuki işlemde AMAÇ UNSURU yazılmamış” ifadelerini paylaştı.

Avukat Efkan Bolaç ise “Takviye hazır kuvvet müdürlüğü kurulmuş. Bu ne demek şimdi ve neden ihtiyaç duyuldu” diye sordu.

Avukat Turgay Özcan da “Takviye Hazır Kuvvet… Kime takviye? Neye takviye? Neden takviye? Çevik kuvvetten farkı nedir? Örneğin, Karakollarda personel kıtlığı yaşanırken (yarısı hep ek görevde olur) takviye hazır kuvvet diye şube açmanın mantığı nedir? Mesai sürelerini iyileştirin bence! Daha faydalı” ifadelerini kullandı.