Erdoğan'ın KKTC'de verdiği Külliye ve Millet Bahçesi müjdesi yandaş yazar Dilipak'ı bile memnun etmedi. Dilipak, Erdoğan'ın üslubunu da eleştirdi...

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs’taki külliye ve millet bahçesi müjdesini eleştirerek, “Birileri toplumu büyük bir beklentiye sokup, sonra meclis, başkanlık binası ve millet parkını teselli ikramiyesi olarak sunarken acaba ne düşündü?” diye sordu.

Dilipak, Erdoğan’ın Türk-Rum karşıtlığı üzerinden konuşmasını eleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün akşam saatlerinde KKTC'de Meclis'te yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs’a Cumhurbaşkanlığı külliyesi”  ve "Millet Bahçesi" müjdeledi.

Tüm dünya günler öncesinden duyurulan "müjde" haberine kilitlenirken yapılan açıklama herkeste olduğu gibi Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ta da hayal kırıklığı yarattı. Dilipak, ne müjdeyi beğendi ne de Erdoğan'ın üslubunu.

Erdoğan’ın bugün Kuzey Kıbrıs parlamentosunda yaptığı açıklamayı eleştiren Dilipak, toplumun büyük beklentiye sokulduğunu belirterek, sonucun hayal kırıklığı yarattığını ima etti.

Dilipak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“KKTC'de müjde diye birileri toplumu büyük bir beklentiye sokup, sonra meclis, başkanlık binası ve millet parkını teselli ikramiyesi olarak sunarken acaba ne düşündü? İnsanlar ne umdu ne buldu!" ifadeleriyle anlattı.”

DAHA DOĞRU OLMAZ MI?

Öte yandan Dilipak, Erdoğan’ı üslubu nedeniyle de eleştirdi.

Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs parlamentosunda Türk-Rum karşıtlığı üzerinden konuşmasına gönderme yapan Dilipak, “Türk - Rum diye bir ayırım yerine "Türk yönetimi", "Rum yönetimi" diye bir tanım daha doğru bir ayırım olmaz mı?” diye sordu.