Ayasofya, Danıştay'ın Atatürk imzalı kararı yırtıp atmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla cami yapıldı. Cuma günü kılınan ilk namazda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’nın açılışında Atatürk'e lanet okuması büyük tartışma yaratmıştı.

Erbaş, "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" sözleriyle Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef almıştı. Ali Erbaş’ın sözleri tartışılırken, Albayrak Grubu’na ait Gerçek Hayat dergisi, hilafet çağrısı yapan bir kapakla çıktı.

Erbaş’ın sözleri ve Gerçek Hayat’ın kapağı, rejim tartışmasına neden oldu.

KALIN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Yobazların 'hilafet' çağrıları tartışmayı daha da hareketlendirirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Aynı zamanda Fethullahçı çetenin operasyon yayını Zaman'ın eski yazarı olan Kalın, kendilerine 150 yıldır modernleşme masallarının anlatıldığını ileri sürdü ve “Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır” dedi.

Sözcü Kalın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı.

Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır.