Toplumsal Haber Merkezi

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle Afganistan'da her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Taliban, kadınlara özgürlük sunacağını belirtirken kadınlar ülkeden kaçmanın yolunu arıyor. Taliban destekçisi ve müzik dinlemenin haram olduğunu savunan Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar ise Türkiye'den destek bekliyor. Bu yüzü de 1985 yılında AKP'li Erdoğan ile çekildiği fotoğraftan buluyor.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ İSTİYOR
Televizyon seyredilmesinin, müzik dinlenilmesinin, sinemaya gidilmesinin haram olduğunu savunan ve üniversite döneminde kadınların yüzüne kezzap attığı iddia edilen Hikmetyar, "Afganistan halkı da ülkenin kalkınmasında, özgür şekilde ayakta durmasında Türkiye’nin desteğini istiyor” dedi.

'İSTİSMAR ETTİLER'
Hikmetyar, Erdoğan'la çekilen fotoğraf hakkında da konuştu. Yeni Şafak'ın haberine göre, Erdoğan'la çekilen yıllar önceki fotoğrafa da değinen Hikmetyar, "Erdoğan'a muhalif olanların bu kareyi nasıl istismar ettiğini de hatırlıyorum. 'Bu büyük bir teröristtir. Erdoğan en büyük teröristi koruyor, arkadaşlık ediyor' demişlerdi. İstismar ettiler" ifadelerini kullandı.