AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada kabine değişikliğine de değinen Erdoğan, eski bakanlar Ruhsar Pekcan ve Zehra Zümrüt Selçuk’a ‘şükran’larını sundu.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz hafta kabinemizde küçük bir değişiklik yapmıştık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı hem ikiye böldük hem de iki yeni isme görev verdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı Profesör Doktor Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'nı ise Mehmet Muş arkadaşımız devralmıştır. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Görevlerini devreden Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan arkadaşlarımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu arkadaşlarımızla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Bu arkadaşlarımızı hep şükranla hatırlayacağız ve gerektiğinde birikimlerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz.

NE OLMUŞTU?
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kocasının şirketinden kendi bakanlığına fahiş fiyata dezenfektan alımı yapmış; bu yolsuzluğun ortaya çıkması kabine değişikliği gelmişti.