CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Erdoğan bölgede olduğu için 4 saat tüm çalışmalar durdu” dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Tele1'de Evren Özalkuş'un Gündem Özel programına canlı bağlantı ile katılarak "Erdoğan, Bozkurt’a gelince arama kurtarma çalışmalarının 3-4 saat durdurulduğunu" söyledi.

CHP'li Öztunç, Erdoğan'ın felaketler sonrası sergilediği davranışları hatırlatarak Erdoğan'ın Bozkurt'a gelmesi nedeniyle çalışmalara ara verilmesine tepki gösterdi. Öztunç, "(Selin ardından) Rize'de çay dağıtması, (yangın sırasında) Marmaris'e gelip çay dağıtması ya da dün Bozkurt'ta çocuklara oyuncak dağıtmasını görünce insan ya nasıl olur böyle bir şey diyor. Akıl tutulması yaşıyor insanlar, nasıl olur böyle bir şey diyorlar. Koca Cumhurbaşkanı geliyor, çocuklara oyuncak dağıtıyor, camiden çıkıp caminin avlusunda miting yapıyor. E cenazeler hala yerde. O konuşmadan birkaç saat sonra tomrukların arasından cenazeler çıktı. Ama geldi siyaset yaptı. Helikopterler uçmuyor o varken, şehre arabalar giremiyor, arama kurtarma çalışmaları durduruldu, arama kurtarma ekipleri şehrin dışında bekletiliyor. 3 saat, 4 saat çalışmalar durdu. Belki bir can kurtarılacaktı o arada." dedi.

Öztunç, Manavgat'taki yangınlar sırasında da benzer şeylerin yaşandığının hatırlatılması üzerine "Manavgat'ta da yangını uçaktan izlerken Cumhurbaşkanına tehlike yaratmasın diye uçuşlar durduruldu. Yangın söndürme helikopterleri yangına müdahale edemediler o süre içerisinde." dedi.

Günlerdir sahada olduğunu belirten Öztunç, AKP seçmeninin dahi artık yeter dediğini belirterek şunları söyledi:

"Biz Türkiye yönetilemiyor derken bunun için yönetilemiyor diyoruz. Erdoğan da yönetemiyor, bakanlar da. Bakanlar liyakatsiz, Erdoğan da artık yönetemiyor. Uzunca bir süredir artık ülkeyi yönetemeyen bir iktidar var, insanlar bıktı, artık kendi tabanları, oy veren insanlar dahil, ki günlerdir sahalardayım artık yeter diyorlar. Bir de artık 'şu verilecek, bu olacak' diye verilen sözlere de inanmıyor insanlar. Geçmişte verilen sözler tutulmadı çünkü."