Karaman’da 46 çocuğa tecavüz skandalıyla bilinen Ensar Vakfı, AB tarafından hibe alan projesi kapsamında gençlere yönelik bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe katılacak isimler arasında rektörler, bürokratlar ve devlet yetkilileri de yer alıyor.

Karaman’da 46 çocuğa yönelik istismar olayıyla hafızalardaki yerini koruyan Ensar Vakfı, yarın İstanbul Güneşli’de “Gençlik Fısıltıları Projesi” isimli bir etkinlik düzenleyecek.

Retaj Royal Otel’de düzenlenecek olan etkinliğe devlet yetkilileri, bürokratlar ve AKP’ye yakın kuruluşlarda görev yapan isimlerin katılacağı duyuruldu.

Etkinliğe katılacak isimlerin bazıları şöyle:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Rize Valisi Kemal Çeber, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Numan Öztürk, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Aksaray İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş ve SETA Vakfı Araştırma Görevlisi Deniz İstikbal.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Gençlik Fısıltıları projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Diyaloğu kapsamında desteklenen, Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen bölgesel gençlik istihdamını artırmaya yönelik yürütülmektedir. İlk etabı Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi programı olarak bölgeden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen 4 günlük çalıştaylar, söyleşiler, konferanslar ve atölye çalışmaları ile devam eden proje, katılımcıların bölgesel gençlik istihdamı üzerine hazırladığı bölge politika belgesini karar vericilere panel oturumunda sunmasıyla kapanış gerçekleştirilecektir.