AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Instagram hesabından yaptığı bir paylaşım ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmişti. İstifasının kabul edilmesi üzerine yerine Lütfi Elvan atanmıştı.

Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklenmedik istifasının ardından gözler Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevine çevrilmiş ve bu görevinden de istifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan bugün konuya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklama ile Berat Albayrak'ın Varlık Fonu'ndaki görevinden de ayrıldığı açıklandı. 

Açıklamada 'affını' talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinin sona erdiği, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da TVF Yönetim Kurulu Üyeliğine Burak Dağlıoğlu'nun atandığı belirtildi.

Gazeteci Emin Çapa, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda Çapa, ''Berat Albayrak ekibine operasyon başladı. 3 bakanlık dışındaki tüm bakanlıklarda, kendisinin üst düzey atamalar yaptığı, çok etkili olduğu söyleniyordu. Bakalım nerelere uzanacak?'' ifadelerini kullandı.

Emin Çapa Twitter