Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurul iki gün sürdü ve dün sonlanan kurulda yeni yönetim belli oldu.

Gerçekleştirlen seçimde yönetim kuruluna Alkoç Turan Başgönül, Emre Alkan, Müfit Yurtalan, Semra Şahinduran, Ali Narman, Murat Çamcı ve Tuğrul Gümüş seçildi.

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 4 No'lu Şube yeni yönetimi adına açıklamalarda bulunan Alkoç Turan Başgönül, sürecinin şeffaf ve demokratik gerçekleştiğini dile getirdi.


(Alkoç Turan Başgönül)

Seçimin kazananının Eğitim-İş emekçileri olduğunu, kaybedenin ise olmadığını vurgulayan Başgönül açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'Güçlü bir Eğitim-İş için birlikte çalışacağız'
Bundan sonraki süreçte emek mücadelemize daha çok eğitim ve bilim emekçisi arkadaşımızı dâhil etmek ve güçlü bir Eğitim-İş için hep birlikte çalışacağız. Çünkü biz eğitim emekçilerinin gücü amasız, fakatsız birlikte mücadele etmekten geçiyor. Bu mücadelede temel paydamız; cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlılık, emeğe saygı, tavizsiz laik ve bilimsel eğitimdir.

'Hizipçilik, grupçuluk, particilik yok'
Bu paydada buluşan herkesle, hizipçilik, grupçuluk, particilik yapmadan "emek", "demokrasi" ve "cumhuriyet" mücadelemizi büyütmek ve siz değerli üyelerimizin takdiriyle devraldığımız mücadele bayrağını Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube'mizde hep birlikte daha yukarıya taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Ezeli ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal'in dediği gibi "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir!" Başarı ise “Başaracağım!” diye başlayarak sonunda “Başardım!” diyenindir.
Pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen genel kurulumuza katılan, mazeretleri nedeniyle katılamayan ve bugüne kadar şubemizin yönetim organlarında görev almış bütün mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mücadelemiz, ilk kuruluş gününün heyecanı ve yarın ne olacağının bilinciyle sürecektir.

Birlikte Mücadele Edeceğiz.

Birlikte Başaracağız.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında belirlenen Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Delege Adayları şu şekilde: