Toplumsal Ege

Edremit Belediyesinin oluşturduğu doğal beslenme alanlarında sokaktaki canlar için her gün mama ve su olanağı sağlanıyor. Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Veterinerlik Birimi ekipleri tarafından sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenmesi yapılıyor. Bunun yanı sıra veteriner hekimler desteğiyle sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için düzenli sağlık kontrolleri de gerçekleştiriliyor. Edremit Belediyesi'ne ulaşan vatandaş ihbarlarına da kayıtsız kalınmıyor ve vatandaşların bildirdiği noktalarda sokak hayvanlarına muayene, teşhis ve tedavi ihmal edilmiyor.

BAŞKAN ARSLAN: 'ONLARI DA KORUMAMIZ GEREKİYOR'

Bostancı Mahallesinden Narlı’ya kadar, ekiplerin 7 gün 24 saat görevde olduğunu belirten Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan konuyla alakalı düşüncelerini dile getirdi: 

Sokakta yaşayan can dostlarımızın bir gün değil her gün yanındayız. Koronavirüs salgınıyla geçirdiğimiz bu zor dönemde bütün canlıların yaşama hakkını göz önünde bulundurup onları da korumamız gerekiyor. Acil müdahale noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını yaparken, can dostlarımızın beslenme noktalarında mama, sıcak yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaklaşan kış aylarında vatandaşlarımızın da evlerinin önüne çıkaracakları bir kap yemek, bir kap su, battaniye, minder veya karton koli bu gibi şeylerle onlara destek olmalarını, bu soğuk günlerde sığınacaklarını bir alan yaratmalarını rica ediyoruz.