Marmara Bölgesi’nde İstanbul’dan da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem saat 15.40 sularında yaşandı.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünün 5.2, merkez üssünün ise Düzce olduğunu belirtti.

Depremin derinliği 7.9 km olarak açıklandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 5 olduğu ifade edildi. AFAD ayrıca, ilk anda olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. Soylu, “Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir” dedi.

Düzce'de yurttaşlar paniklere evlerinden dışarıya çıktı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de "Depremle ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı bir süre soğukkanlı ve tedbirli olmaya davet ediyorum" açıklaması yaptı.

AFAD'ın verilerene göre; Düzce'de saat 15:57'de 4,3 büyüklüğünde, Gölyaka merkezli ikinci bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rahathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak belirtti.