Toplumsal Haber Merkezi

İngiltere’nin güneydoğusunda Covid-19 vakalarının daha hızlı yayılmasının arkasında yeni gelişen bir Covid-19 türü olduğu düşünülüyor. İddialar, sadece İngiltere değil; tüm kıtada endişeye neden oldu. Birçok ülke hava trafiğini kapadı, İngiltere'nin başkenti Londra'dan kaçmak isteyen insanlar tren istasyonlarına akın etti. Mutasyon tartışması böylece bir anda dünyanın gündemi haline geldi.

Ancak bu, virüsün pandeminin başladığı tarihten bu yana geçirdiği ilk mutasyon değil. Ayrıca virüsün bulaşma hızını artıran ilk mutasyon da olmayabilir...

'AŞILAR ETKİLİ OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR'
Bununla ilgili bir açıklama da İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'ten geldi. Prof. Dr. Tükek, SARSCoV2 isimli virüsün yazdan beri mutasyon geçirdiğini belirtti ve "endişe etmeye gerek yok" dedi. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

"Mutasyonlar yazdan beri oluyor, ülkemizdeki virüs de mutasyona uğramış olabilir" diyen Tükek "İkinci dalga beklentimizin üzerinde oldu. Endişe etmeye gerek yok. Aşılar şu an için etkili olacak görünüyor. Virüsün aşırı çoğalması mutasyonu beraberinde getiriyor" ifadelerin kullandı.

Tufan Tükek ayrıca "İyi yönde mutasyonlar da gelebilir" diye de ekledi.