MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim barajına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır" hatırlatmasını yapan Bahçeli, "Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" ifadelerini kullandı.

'BİZİM İÇİN FARK ETMEZ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu. Öztunç, "MHP'nin oy oranı çok düştü, bu düzenleme o yüzden yapılıyor" dedi.

Öztunç'un açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Bu düzenleme MHP ve Bahçeli için yapılıyor. MHP'nin oy oranı çok düştü, o yüzden bu düzenlemeyi istediler. Bizim için fark etmez. Baraj isterlerse 5 olabilir. Biz ittifak olarak iktidara geleceğimiz için kaç yaparlarsa yapsınlar.

'BARAJ TAMAMEN KALDIRILMALI'
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Meclis'te bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim barajı hakkında gelen soruya Özkoç, "AKP’nin, çöküşe girdiği dönemde ortağına uygun olarak seçim barajının indirilmesi söz konusu. Farklı düşünen her kesimin, TBMM’de temsil edilmesi için seçim barajı kaldırılmalıdır. Milletle yüzleşmekten korkmamalıdırlar. Yüzde sıfıra indirsinler, derhal sandık kursunlar. Kendi korkularından vazgeçsinler. Bizim istediğimiz Meclis’in itibarının iade edilmesi, bakanların milletin bakanları olması ve tekrar insanlarımızın özgürleşmesidir" dedi.

"MHP yüzde 7’yi geçemez mi?" sorusuna Özkoç, "Ben demiyorum anketler diyor. Onlar da bunu tasdik ediyor" yanıtını verdi.