İzmir’de 30 Ekim günü 6,9 büyüklüğünde yaşanan depremde bir kadın Karşıyaka’da bulunan Hilltown AVM’deki Zara mağazasında kıyafet deniyordu. Kadın, AVM tarafından yapılan “Binayı boşaltın” anonsunun ardından üzerinde denediği kıyafetle birlikte çıkmak istediğinde ZARA personeli tarafından durduruldu.

Kadın, kıyafetlerinin kabinde olduğunu, kabine geri dönemeyeceğini söylemesine rağmen ZARA personeli üzerindeki kıyafetleri çıkarmadan mağazadan çıkmasına engel oldu. Kadının üzerindeki kıyafetler mağazasının içerisinde personel tarafından zorla çıkarttırıldı.

“Yaşanan şiddetin sorumlusu ZARA’dır”

Kadın Savunma Ağı’ndan kadınlar olayın yaşandığı Hilltown Zara mağazasına gitti. Mağaza müdürüyle yapılan görüşmede ZARA’nın, kadından özür dilemesi ve olayın anlatısının yer aldığı bir metin yayımlamasını istedi. Müdür ise kendisinin yetkili olmadığını ve bir açıklama yapmayacağını belirtti.

AVM önünde açıklama yapan Kadın Savunma Ağı, “Yaşanan şiddetin sorumlusu ZARA’dır. Tüm kamuoyuna bir açıklama yapmak zorundadır. Deprem anında kadın arkadaşımıza yaşatılan bu şiddetin hesabını soracak ve her yerde dayanışmayı yükselteceğiz” dedi.