İzmir'de, 17 Haziran'da HDP il binasına saldırarak Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla öldürmekle suçlanan Onur Gencer'in (27) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri, Deniz Poyraz'ın ailesiyle HDP'liler takip etti.

Katılımın fazla olması nedeniyle Deniz Poyraz'ın avukatlarının talebi üzerine duruşma sosyal tesise alındı. Duruşma başladıktan sonra Onur Gencer, tuvalet ihtiyacı nedeniyle kolluk görevlilerince dışarı çıkarılırken bir kişi tarafından pet şişe fırlatılınca salonda arbede yaşandı.

Arbedenin yatıştırılmasının ardından oturma düzeni değiştirilerek devam eden duruşmaya avukatların konuşmaları sonrası ara verildi. Bu sırada bir kadının tükürmesi ve sonrasında sanık Onur Gencer'in küfretmesiyle salonda ikinci kez gerginlik yaşandı. Arbede nedeniyle salona jandarma timleri girdi.

Sanık Onur Gencer, arbede sonrası cezaevine gönderildi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip davayı 4 Ocak 2022'ye erteledi. Avukatlar, erken olduğu gerekçesiyle bu tarihe itiraz etti. Mahkeme başkanı, duruşma tarihini 24 Ocak 2022 olarak açıkladı.