6-8 Ekim olayları döneminde Başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-8 Ekim olayları gerekçesiyle HDP’ye yapılan operasyonlara karşı HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı aradı. 

HDP’den yapılan açıklamaya göre, Sancar görüşmede, saldırının sadece HDP’ye yönelik olmadığını bütün muhalefeti, AKP’den farklı düşünen herkesi hedef aldığını belirterek, “Biz geçmiş dönemle ilgili kapsamlı bir muhasebeye hazırız, kapsamlı bir yüzleşmenin taraftarıyız. Bunu istiyoruz ve hakikatin ortaya çıkması lazım” dedi. 

HDP’nini bu konuda verdiği araştırma önergelerinin AKP tarafından reddedildiğini hatırlatan Sancar, “İktidar geçmişteki sorumluluklarını örtmek ve bugün içine düştüğü çıkmazları gizlemek için partimizi hedef alarak bu tür yöntemleri kullanıyor” dedi. Sancar, demokrasiden, adaletten ve barıştan yana olan bütün güçlerin saldırılar karşısında net tavır almasını istedi. 

Ahmet Davutoğlu ise HDP’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu. 2014-2015 yılları arasında yaşananların çok boyutlu olduğuna işaret eden Davutoğlu, 6-8 Ekim’de yaşananların da konuşulması gerektiğini belirtti. Gözaltıların “hukuki olmadığını” dile getiren Davutoğlu, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye’yi hukuk devletine götürecek adımlar atılması gerektiğini söyledi.