İlahiyatçı, eğitimci, araştırmacı-yazar İhsan Şenocak, Müslüman kızlara "Filenin Sultanları" olarak adlandırılan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı' üzerinden 'gerici tavsiyelerde' bulunmuş ve büyük tepki almıştı. Şenocak, kendini savundu. Şenocak, spora karşı olmadığını ancak Filenin Sultanları'nın galibiyetine sevinmediğini belirtti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında İhsan Şenocak'ı konuk etti. Şenocak, "İslamiyette tesettür vardır" diyerek dünkü sözlerini savundu.

Şenocak, dün, twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Filenin Sultanları"na atıfta bulunarak "İSLAMIN KIZI! Sen OYUN ALANLARININ değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin SUTANISIN; SEN "burnunu göstermekten utanan" ANALARIN EVLADISIN. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına "sultan" demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da SENSİN!" demişti. 

Şenocak, bu ifadeleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki gördü. Şenocak'a troller ve bir de Ayasofya eski imamı Mehmet Boynukalın destek verdi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, İhsan Şenocak'ın "İslamda tesettür vardır" hatırlatması üzerine "İslam'da zorlama yoktur. Burası İslam Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti. İsteyen giyinir, istemeyen giyinmez" hatırlatmasında bulundu. Şenocak, kendi sözlerinde "zorlama" olmadığına dikkat çekerek, "kızların spor yapmasına değil, tesettür giymemiş olmasına tepki gösterdiğini" ifade etti.

Şenocak, "cenazede 'gülmeyin' deyince gülmeye karşı olmuyorsunuz ya da Ramazan Ayında oruca saygılı olun deyince 'yemeye' karşı olmuyorsunuz. İslam'da kadının tesettürü var, siz de İslam diyarında yaşayan bir gazeteci olarak İslam kadınının tesettüründen haberdarsınız... Siz benim sözlerimden zorlama çıkarabilir misiniz? Hayat tarzına hakaret var mı, tenkit var mı? Müslüman kızlara 'Popüler kültür sizi bir yere sevk edebilir, sen oraya gitme' diyorum." dedi. 

Şenocak, spora değil, tesettürsüz olunmasına karşı çıktığını ifade ederek "benim bu hareketimden spora karşı olduğumu söylemek, cenazede gülmeyin deyince gülmeye karşı olunduğunu söylemek gibidir" dedi.

Şenocak, "Filenin Sultanları'nın son olimpiyat galibi Çin'i 3-0 yenmesine sevinmediniz mi?" sorusuna, "Biz büyük zaferlere aşinayız. Bizim tarihimiz Mohaç, bizim tarihimiz Malazgirt, bizim tarihimiz Varna. Biz elhamdülillah tarihinde.... Neye sevinip sevinmeyeceğimizi İslam belirler. Benim akidemin çiğnenmiş olduğu bir anlayışa elbette ki sevinmem" diye yanıt verdi.