Toplumsal Haber Merkezi

Çinli otomotiv üreticisi Geely, 2010 yılında ABD’li otomotiv üreticisi Ford’dan Volvo Cars’ı 1.8 milyar dolara satın almıştı. Bu satın alma yıllar sonra sosyal medyada gündem oldu, hem de Melih Gökçek yüzünden...

Erdoğan tarafından koltuğundan ağlatılarak indirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Türkiye'ye kazandırdığı en büyük batık proje olan ANKAPARK, sık sık gündeme geliyor. Gökçek, halkın 750 milyon dolarını harcaması karşılığında ortaya bir hurda yığını bırakmıştı. Ki sadece bu değil... Gökçek 3 katrilyon yolsuzlukla suçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, yolsuzluklar dosyasını açmış ve son 10 yılda adrese teslim ihalelerin savcılığa bildirildiğini belirtmişti. Yavaş, "Sadece 6 yolsuzlukta kamu zararı 2.8 katrilyondur, 40’a yakın suç duyurusunda toplam kamu zararı da 3 katrilyonluk olarak belirlendi" diye konuşmuştu. 

Bunun üzerine Melih Gökçek, yine o bilindik çapsız tehditlerini sıralamıştı. Yolsuzlukla suçlanan Gökçek kişisel Twitter hesabından "Bak Mansur, başkanlık makamına oturup despotluk yapmaya çalışıyorsun… AK Partililer aslan terbiyecisidir. Değil ki senin gibi birini terbiye etmesinler… Ya kendiliğinden Meclis'te yola geleceksin. Ya da yola getirileceksin" ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmelerden Gökçek'in ANKAPARK'ı, dinazorları, milyonluk 'Şişme Dinocan'ı gündeme geldi. Sosyal medya bir anda Çinlilerin 1.8 milyar dolara Volvo'yu almasıyla Gökçek'in ANKAPARK gibi bir hiçliğe 750 milyon dolar harcamasını karşılaştıran mesajlarla doldu. Öyle ki "Çinliler 1.8", "Volvo" gibi konuyla ilgili kelimeler Twitter gündem listesine girdi.

İşte o mesajlardan bazıları: