Endonezya devletine bağlı ilaç kurumu Bio Farma, erken sonuçlara göre aşının yüzde 97 oranında koruma sağladığını duyurdu. Endonezya'nın açıkladığı sonuçlar, aşının Faz 3 deneylerinden açıklanan ilk sonuçlar olma özelliği taşıyor. Sinovac aşısının Endonezya'daki klinik deneylerine 1600 kişi katılmıştı. 

Sinovac üretimi olan CoronaVac aşısının, Faz 3 deneyleri Endonezya, Brezilya ve Türkiye'nin de olduğu bir grup ülkede uygulanmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Çin tarafından üretilen CoronaVac aşısından 50 milyon doz sipariş verdiğini açıklamış ve aşının bu ay içerisinde sağlık emekçileri başta olmak üzere uygulanacağını belirtmişti.

Çinli biyoteknoloji şirketi Sinovac ile Hongkonglu Sino Biopharmaceutical şirketi arasında imzalanan yatırım anlaşması doğrultusunda Sino Biopharmaceutical şirketinin Sinovac'ın hisselerinin yüzde 15'ini satın alarak şirkete 500 milyon dolarlık yatırım yaptığı açıklanmıştı.

Böylece koronavirüse karşı geliştirilen aşının üretim kapasitesinin iki katına çıkarılarak yılda 600 milyon doza ulaştırılması için yeni bir üretim tesisinin yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong söz konusu yatırımın, "aşı satış kapasitesini artıracağını, Asya piyasalarına açılma imkanı tanıyacağını bu sayede yeni teknolojiler geliştirileceğini ve her şeyden önemlisi pandemi ile küresel mücadele çabalarını hızlandırılacağını" ifade etti.