Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül CNN TÜRK'te Akıl Çemberi programında Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı. 

Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, bir televizyon programında "Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." ifadelerini kullanmıştı. Sağlar'ın bu sözleri oratlığı karıştırdı.

Sağlar'ın açıklamaları ile başlayan "türban" polemiklerine TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de dahil oldu. CNN Türk'e konuk olan Sarıgül, "Biz insanların giyimlerinden dolayı, kuşamlarından dolayı, etnik kökenlerinden dolayı asla ve asla ötekileşmesini, ayrışmasını asla kabul etmeyiz. Bunları doğru bulmayız." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "parayla kurduruyorlar" iddiasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Sarıgül şu ifadeleri kullandı:

Öyle bir şey yok. Bu iş para ile oluyorsa en büyük kaynak ana muhalefet partisinde var. Neden iktidar olmuyorlar? Bu, parayla pulla olmaz. Bu iş gönülle olur. Geçmişte beraber olduğumuz birisi ile iglili olarak asla bir şey söylemem söz konusu bile değildir. Değerlendirmeleri sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi takdirine bırakıyorum.