Yüksek Disiplin Kurulu dün Uğur Bayraktutan başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde olağanüstü toplandı.

Toplantıda Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmesi talep edilen Yılmaz Ateş’in savunmasını aldı.

Önünü ilikleyerek Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin karşısına çıkan ve konuşması boyunca saygılı bir dil kullanan, kimseyi suçlamayan Ateş’in, bir televizyon programında kullandığı ve ihraç edilmesine neden olan sözlerinin, bağlamından koparılarak, çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını savundu.

Kendisinin bir öz eleştiride bulunduğunu ve o öz eleştiride geçmişte partinin en önemli kademelerinde görev yapan bir insan olarak kendisini de dahil ettiğini vurgulayan Ateş, “Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararla karşı karşıya kalmayı haksızlık olarak görüyorum. Yılmaz Ateş, CHP sayesinde Yılmaz Ateş olmuştur. Partimi, zor durumda bırakacak hiçbir tavır ve hareket içerisinde olmam. O yüzden İl Başkanlığı’nın verdiği ihraç kararının kaldırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

DETAYLI ARAŞTIRMA KARARI ALINDI
Ateş, partiden ihraç edilmesine yol açan şikayeti yapan kişilerin CHP’li olmadığını ve bu konuda araştırma yapılmasını da talep etti.

Saygılı bir dill kullanması ve konuşmasında kimseyi suçlamaması üzerine, Yüksek Disiplin Kurulu’nun, Ateş hakkındaki İl Disiplin Kurulu tarafından verilen ihraç kararı hakkında daha detaylı araştırma yapma kararı aldı.

YDK, yapacağı araştırmanın ardından Ateş hakkında kararını verecek.