Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla meşalesi yakılan bağımsızlık ateşinin, 4 yıl süren destansı Kurtuluş mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandığını belirtti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce 'Benim en büyük eserimdir' dediği Cumhuriyetin, sağlam temeller üzerine kurulduğunu belirterek, 'Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır' diye konuştu. Cumhuriyetin kuruluşunu ilk top atışları ile kutlayan illerden birinin de Niğde olduğunu belirtti. CHP milletvekili Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarken 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ifadesinin de tüm insanlığın hafızasına kazındığını vurguladı. Gürer, 'Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; ulusumuzun vatan sevgisi, bağımsızlık, özgürlük, demokrasi gibi kutsal değerleriyle birlikte sağlım temeller üzerine kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza dek hiçbir güç yıkamayacaktır' dedi.

Gürer: 'Cumhuriyet ile modern Türkiye doğmuştur'
Zor şartlar altında yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi veren ulusumuzun yaşlısı, genci, kadını, erkeğe omuz omuza vererek, savaş meydanlarında eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklar sergilediğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Cumhuriyetin ilanı, hukuksal olarak 2.nci Meclis döneminde gerçekleşti. Yaşasın Cumhuriyet sesleri ve alkışları ile kabul edildi. Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi ile gerçekleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü oturumunda alınan karar ile modern Türkiye doğdu.

Ömer Fethi Gürer, mesajında Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünü kutlayarak, 'Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum' diye konuştu.