CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Mardin'de düzenlenen üye katılım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. 

Salıcı, "Onlar şunu bilmiyor: Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir Canan yok, binlerce, on binlerce Canan var. On binlerce yiğit, on binlerce diz çökmeyen insan var. Siz ne kadar baskı yaparsanız yapın karşınızda dimdik duracak bir Cumhuriyet Halk Partisi var" dedi. 

Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklamasının satır başları şöyle:

'BU İLK DEVAMI GELECEK'

CHP olarak en son Mardin'de böyle geniş katılımlı toplantı ne zaman yaptık? Hafızamızı zorlayalım. Çok zaman oldu. Bu daha ilk, devamı gelecek. Bu katılımı organize ettiği için Mardin İl Örgütü'ne ve Mardin İl Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 

Türkiye'nin, çocuklarımızın geleceği için Türkü ve Kürdüyle Arabıyla ve Lazıyla hangi kökenden olursak olalım, hangi inançtan, hangi mezhepten olursak olalım; önceliği insan olarak koyalım. Ve Türkiye'de insanı insanca yaşatacak bir düzen kuralım. 

Mardin'de yaşayan da Edirne'de yaşayan da aynı hakka, aynı hukuka, aynı geleceğe umutla bakabilsin. Bizim isteğimiz bu. Türkiye'nin meselelerini çözmeye talibiz.

KILIÇDARDAOĞLU YALNIZ YÜRÜYECEKTİ 

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdi. O adalet yürüyüşünün gerçekleştiği haftanın içindeyiz. Uzun bir yürüyüş, dünyada olmayan bir yürüyüş gerçekleşti. Ankara'dan İstanbul'a 400 kilometreden fazla bir yolu yürüdü. "Kimse katılmasın, ben yalnız yürüyeceğim" dedi ama halkımız, bizler, sizler onu yalnız bırakmadık. Onunla beraber yürüdük. Bu ülkede hak, hukuk, adalet olsun diye yürüdü.

Biz adalete sahip çıkacağız. Eskiler der ki: Devletin dini adalettir. Adaletini kaybeden bir devlet, adaletsiz bir devlet diktatörlük olur, zorbalık, zulüm yapar. Bugün Türkiye'de maalesef adaletten bahsetmek mümkün değil. Adaletin ayaklar altına alındığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. 

BİR CANAN YOK YOK ON BİNLERCE VAR 

İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni 31 Mart seçimlerinde demokratik yollarla sandığa gömdüğü için onunla uğraşıyorlar. Bir kadınla uğraşıyorlar. İnançlı, dirayetli, Cumhuriyet Halk Partili bir kadınla uğraşıyorlar. Ona siyaset yasağı getiriyorlar. 

Onlar şunu bilmiyor: Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir Canan yok, binlerce, on binlerce Canan var. On binlerce yiğit, on binlerce diz çökmeyen insan var. Siz ne kadar baskı yaparsanız yapın karşınızda dimdik duracak bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Onun için biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Biz doğruyu, hakkı savunuyoruz. Biz vatadandaşın inandığı doğruları savunuyoruz. 

BARIŞA ÇOCUKLAR İÇİN İHTİYAÇ VAR  

Aramızda çocuklar var. Belki anneleri konuşma sırasında ses yapıyor diye onlara kızıyor, üzülüyordur. Hiç kızmayın. Bu salonda çocukların olması kadar, kadınlı erkekli Mardin'in farklı yerlerinden arkadaşlarımızın olması kadar kıymetli bir şey yok. 

Çünkü bu ülkenin barışa ihtiyacı var, barışa o çocuklar için ihtiyacı var. O çocuklar kadar temiz, huzurlu bir geleceğe ihtiyacı var. Bu geleceği hep beraber kuracağız.