Ek bütçe görüşmeleri için salona gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi CHP’li vekiller ‘gözleri parlıyor’ diyerek karşıladı. Nebati’ye, CHP heyeti ile selamlaştığı sırada ise 2 Temmuz’da yapılacak gece görüşlü helikopter ihalesi için tepki gösterildi.

“Kur Korumalı Mevduat’a para ayırıyorsunuz yangın uçaklarına para ayıramıyorsunuz” diye tepki gösteren vekillere “ayırıyoruz” diye cevap veren Nabeti’ye “40 saattir yanıyor Marmaris nerede” diye soruldu.

CHP'Lİ VEKİLLER EK BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI
Muğla yanıyor, 40 saattir Marmaris yanıyor. 2800 hektar alan yandı 4035 futbol sahası büyüklüğündeki alan yandı. Gece görüşü helikopter ihalesi de 2 temmuzda yapılacakmış. 2 Temmuz’a kadar çıkan yangınları gece seyredecek miyiz? Zamanında niye açmazsınız ihaleyi? Parası olan için kur korumalı mevduat için 40 milyar ek bütçe var ama Yangın uçakları için bütçe yok.

Geçen yıldan beri niye tedbir almazsınız. 1 trilyon 80 milyar lira ek bütçe yapıyorlar. Orman Genel müdürlüğüne 5 kuruş ayırmamışlar. Sanki hiç yangın olmayacak? Bu da ormanlara nasıl baktıklarının, ormanları gözden çıkardıklarının bir göstergesi. Ormanı rant olarak görüyorlar.

'SARAYA PARA VAR'
Saraya 13 uçak almak için para var, Yangın söndürme uçağı almaya para yok! Okluk koyuna 37 milyon ayırmak var, ahlat sarayına ilave 9 bakan köşkü için para var ama uçak almaya para yok.