CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Beştepe çeveresindekilerin üç ayrı yerden maaş alırken, 10 milyon kişinin asgari ücrete talim ettiğini söyleyerek iktidara yüklendi. Öztrak, lüks aracında kokain çekerken yakalanan AK Partili Kürşat Ayavatoğlu'nun "Pudra şekeriydi" savunmasına gönderme yaptı.

'ÖĞRETMENE AŞI YOK'

Partisinin Adıyaman İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Öztrak, aşı tedarikinde sıkıntı yaşanırken futbolculara öncelik verilmesini eleştirdi. "Ekmeğimizi getiren, kapıdan çöpümüzü alan görevliye, öğretmene aşı yok, futbol antrenmanına Ferrari'siyle giden futbolcuya aşı çok" diyen Öztrak, pandemide esnafın durumunu da gündeme getirdi. Öztrak, 1561 işletmenin kepenk indirdiğini söyleyerek, "Paket servisle çarkların dönmesi mümkün değil. Hiçbir şey yapamıyorsanız bari bu işletmelerin banka borçlarının faizini dondurun" dedi.

Öztrak şöyle devam etti:

Esnafa, emekçiye darbe yapan Erdoğan, şimdi çıkmış Ecevit döneminde atılmayan daktiloyu soruyor. Onun hesabını sen önce yanında gezdirdiğin Saray'ın sadık bekçisine sor. Bakalım o sana ne cevap verecek? 20 yıl önce esnafımız daktilo değil yazarkasa atabiliyordu, ama bugün bıraktık yazar kasa atmayı bir tweet atan, bir bildiri yayımlayan dahi içeri atılıyor. Böylesine bir istibdat ancak darbe rejimlerinde görülür.

Erdoğan hükümeti enflasyonu düşük göstererek başta emekliler ve memurlar olmak üzere sabit gelirli her kesime darbe yapıyor. Milletin boğazından kuru ekmek geçiyorsa aç değildir dediler. Milleti bayat ekmeğe muhtaç ettiler. Saray beslemelerinin Turkcell yönetim kurulundaki ücretlerini avroya endekslemeyi biliyorlar. Yandaşların geçilmeyen köprü ve otoyolu ücretlerini dövize endekslemeyi biliyorlar. Madem öyle emeklinin de bayram ikramiyesini dolara, avroya endeksleyin. İşsiz iş bulamıyor, iş bulan da düşük ücretle sınanıyor. Saray sosyetesi mensupları üç ayrı yerden ayda 85 bin lira kendine maaş bağlarken bugün 10 milyon yurttaşımız asgari ücret civarında bir ücrete talim ediyor. İşte saray sosyetesinin hali bu... Gözleri doymuyor, burunları da pudra şekerlerinden çıkmıyor.