CHP’nin ilk pazar günü sandıkların kurulması durumunda tüm örgütleri ile birlikte seçime hazır olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ittifak içi ve dışı partilerle iyi ilişkilerini sürdürdüklerini söyledi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, AKP ve MHP ittifakının ilk seçimlerde kaybetmeye mahkum olduğunu, CHP örgütlerinin 81 ilde seçime hazır olduğunu ve Cumhur İttifakı dışında tüm partilerle temas kurduklarını ifade etti.

'KÜRT SEÇMENİN CHP'YE YOĞUN İLGİSİ VAR'
Parti örgütlerinin “Yarın seçim oluyormuş gibi” tüm ülkede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Salıcı, özellikle Kürt seçmenin son dönemde CHP’ye yoğun ilgisinin olduğunu ve bölgede üye sayılarının yüzde 50’ye varan oranlarda arttığını söyledi. HDP ile ilişkilere de değinen Salıcı, “Cumhur İttifakı dışındaki tüm siyasi partilerle aynı ittifak içinde yer alsak da almasak da sahada temas kuruyoruz. Bunda da bir anormallik yok. Bu aynı zamanda kutuplaştırılmaya çalışılan Türkiye’nin birleştirilmesi çalışmasıdır” dedi.

'CHP SEÇİMLERE EN HAZIR PARTİ KONUMUNDADIR'
CHP’li Salıcı’nın örgütlerin son durumundan yerellerde ittifak ilişkilerine, üyelik çalışmalarından örgütlenme modeline kadar çok sayıda konuda yaptığı değerlendirmeler şöyle:

CHP, bu Pazar seçim olması durumunda, bu seçimlere en hazır parti konumundadır. Çünkü parti örgütlerimiz, 31 Mart seçimlerinin üzerine bir de 23 Haziran seçim sürecini yaşadı. Ve o, bir İstanbul seçimi olmaktan çıktı, tüm ülkede bir demokrasi mücadelesine dönüştü. Daha sonra kongre süreçlerini yürüttük, yeni yönetimler belirlendi. Pandemi sürecinde de örgütlerimiz aktif bir çalışma yürüttü. Örgütlerimizi daha aktif hale getirmek ve daha doğru alanlarda çalışabilmeleri için bölge toplantıları yapıyoruz.

'CHP'YE OY MERMEMİŞ KESİMLERİ DE MOTİVE EDİYOR'

CHP örgütlerinde ciddi bir birikim var. Üstelik arka arkaya gelen seçimler ve o seçimlerin başarıya ulaşması, örgütlerimizi mutlu ve motive ediyor. Bizim kendi siyasi programımız var. Bu program çerçevesinde hareket ederek iktidar olmak istiyoruz. Ortada bir ittifak süreci de var. 31 Mart sürecinde uygulanan ama aslında 2018’de başlayan ittifak sürecini çok önemsiyoruz. CHP, yapmış olduğu ittifaklar, kurmuş olduğu stratejiler sonucunda 31 Mart’ta siyasi bir başarı kazandığında, bu bizim örgütlerimizi de üyelerimizi de şimdiye kadar CHP’ye oy vermemiş ama memnuniyet duyan kesimleri de motive ediyor.