CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesine tepki gösterdi. Erkek, "Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Sayın Bahçeli'dir, Sayın Erdoğan'dır, Sayın Soylu'dur" diye konuştu.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, iktidar sözcülerinin sürekli ekonomi ve hukuk reformundan bahsettiğini belirten Erkek, "Aslında, 18 yıldır hiçbir yapısal reform yapamadıklarının, 18 yıldır tek başına yönettikleri halde doğru bir şey yapamadıklarının ifadesi niteliğinde bu açıklamalar" iddiasında bulundu.

"Hukuk reformu yapamadılar, hukuk deformu yaptılar maalesef" diyen Erkek, demokratik hukuk devletinin olmadığı yerde, zaten hukuk reformunun da yapılamayacağını savundu. Demokrasi güçlü bir masa ise bunun ayaklarının da "yasama, yargı, yürütme ve basın" olduğunu dile getiren Erkek, "Bu ayaklar güçlü olursa, saygın olursa, sağlam olursa, uyumlu ve dengeli çalışırsa siz ancak demokrasi, hukuk devletini inşa edebilirsiniz. Basın da dördüncü güç. Basın özgür değilse toplum özgür değildir" dedi.

'ÖZEL AFLA ÇIKARTIP KOALİSYONA ORTAK ETTİLER'
Muharrem Erkek, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik mektubu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin buna ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Erkek, "Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Sayın Bahçeli'dir, Sayın Erdoğan'dır, Sayın Soylu'dur. Biliyorsunuz infaz düzenlemesi adı altında özel af çıkarttılar ve bu kişiler de artık herhalde Cumhur İttifakı'nın, koalisyonun bir diğer ortağı haline geldi. Hukuk devletinden uzaklaştıkça, mafya düzenine yaklaşırsınız. Burada önemli olan Türkiye'yi yönetenlerin ne söyleyeceği" yanıtını verdi.