Toplumsal Dış Haberler

Hakkında yakalama kararı çıkarılan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz hakkında Associated Press, yeni bilgilere ulaştı. Korkmaz’ın Utah merkezli iş adamlarıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken ajans, iş adamının ABD’de karıştığı vergi kredisi yolsuzluğunun 511 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Türkiye’deki soruşturmanın 132 milyon dolarlık bir kara para aklama davasıyla ilgili olduğunun altını çizen ajansın açıkladığı rakamlara göre yolsuzluğun boyutu çok daha büyük.

Korkmaz’ın sahibi olduğu şirketlerin 19 yöneticisi hakkında da yakalama emri çıkarıldığı belirtilerek bu 19 kişiden 10’unun İstanbul ve 3 farklı şehirde düzenlenen operasyonlarda yakalandığı açıklandı.

‘NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR’
Korkmaz’ın, diğer 7 şüpheliyle birlikte Türkiye dışına çıkmış olabileceği iddia edilen haberde, nerede oldukları konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadığı açıklandı.

ORTAKLARI DA AMERİKA’DA TUTUKLU
SBK Holding ve Borajet’in sahibi olduğuna işaret edilen Korkmaz’ın, 'Salt Lake City Biodizel Company' adlı Amerikan biodizel şirketinin sahibi Jacob Kingston ve kardeşi Isaah Kingston’la da ortak olduğu belirtildi. Bu iki kardeşin de Amerika’da vergi kredisi yolsuzluğundan dolayı tutuklu olduğu açıklandı. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Polis baskınında Korkmaz’ın İstanbul’daki evinin de arandığı belirtilen haberde, şöminede yakılmış cep telefonu bulunduğu belirtildi. SBK Holding’le ilgili bilgiler içeren serverların da kaçırıldığına işaret edildi.