Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’yu ataması sonrası başlayan tartışmalar sürüyor. Öğrenciler ve üniversitenin akademik kadrosu Bulu’nun istifa etmesi ve seçim yapılması yönündeki ısrarlarını sürdürüyor.

Gerçekleşen atama ardına başlayan protestolara CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da destek vermişti. Üniversiteye giden Kaftancıoğlu, AKP’nin ve medyasının hedefi haline geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Boğaziçi’nde devam eden protestolara yönelik açıklamalarında Kaftancıoğlu’nu hedef aldı.

Cuma namazı çıkışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne yönelik de açıklamalarda bulundu.

Protestoların öğrencilerle alakalı olmadığını iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ben öğrencilerle niye görüşeyim. Öğrenciler bir defa bu işin içinde değil” dedi. “Bu işin içinde olan teröristler var” diyen Erdoğan “Öğrencilikle alakası olmayan, CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Onlar öğrenci değil, yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektörü vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Kaldı ki geçmişine baktığımızda o da bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır.” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SUÇ DUYURUSU
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söyledikleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kaftancıoğlu "AKP Genel Başkanı, yalanlarına bir yenisini daha ekleyerek DHKP-C militanı olduğum safsatasında bulunmuştur. Bu saçma suçlamasına ilişkin elinde hangi delili varsa derhal kamuoyuna açıklamak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun da talimatıyla yasal haklarını kullanacağını belirterek, Erdoğan hakkında “Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme ve Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs” suçlarından suç duyurusunda bulunacağını ve ayrıca tazminat davası açacağını belirtti.