Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz ay Instagram hesabından bir paylaşım yaparak, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemiyle "affını" istemişti. Albayrak'ın istifası AKP seçmeni tarafından da olumlu karşılanmıştı.

Albayrak, istifa sonrası yapılan anketlerde ekonomideki kötü gidişinin sorumlusu olarak görülmüş ve istifası yerinde bulunmuştu. Avrasya Araştırma Şirketi'nin anketinde yer alan "Berat Albayrak'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ankete katılan yurttaşların yüzde 90,2'si "Başarısız bir bakandı, istifasına sevindim" görüşünü belirtmişti. 

AKP'li Mehmet Metiner, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın istifasını kabullenememiş olacak ki doların 8 bandına gelmesiyle Albayrak hatırlatması yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Metiner, "Doların yükselişini Berat Albayrak'ın 'kötü ekonomi yönetimi'ne bağlayanlar... Doların düşüşünü Berat beyin gidişine bağlayanlar...Size soruyorum: Dolar 8'e merdiven dayadı. Ne iştir?" paylaşımında bulundu.