Toplumsal İstanbul

Tüm polis kuşatmalarına, saldırılarına ve ev baskınlarına rağmen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı direnişlerini sürdürüyor. Sadece okulun değil, okulun bulunduğu ilçenin polis kuşatmasına alınmasının ardından öğrenciler deniz araçlarıyla Kadıköy'e geçti. Onları, Kadıköy'de yüzlerce yurttaş bekliyordu. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde buluşan öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler ardından ellerindeki pankartlarla güney meydanda bir süre daha protestolarını sürdürdü. Boğaziçililer, güney kampüste gerçekleştirdikleri eylem sonrası okuldan çıkarak Beşiktaş’a doğru yürüyüş başlattı. "Melih Bulu rektörümüz değildir" diyen öğrenciler, sloganlarla Kadıköy’e geçti. Öğrencilerin yürüyüşü sırasında yoldan geçen sürücüler, arabalarının kornalarıyla yürüyüşe destek verdi.

YURTTAŞLAR DESTEK İÇİN TOPLANDI
Boğaziçi öğrencilerinin eylem yapacağı Kadıköy Rıhtım’da ise, öğrencilere destek vermek için yurttaşlar toplanmaya başlamıştı. Çok sayıda polis de eylem öncesi alana geldi ve burayı kuşattı. Ancak bu binlerce yurttaşın bir araya gelmesini engelleyemedi. Meydanda toplanan yurttaşlar, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini bekledi.

ÖĞRENCİLER KADIKÖY'DE
Öğrenciler, deniz yoluyla ulaştıkları Kadıköy'de, kendilerini bekleyen yurttaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Boğaziçililer "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganı ve alkışlar eşliğinde alana girdiler.

ÖĞRENCİLERDEN ÜÇ TALEP
Öğrencilerin gelmesinin ardından Kadıköy'deki buluşma alanında bir basın açıklaması yapıldı. Boğaziçi Dayanışması adına okunan metinde üç talep yer aldı. Buna göre öğrenciler, evleri basılanlar da dahil olmak üzere gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını, korsan rektörün derhal istifa etmesini ve demokratik bir seçim yapılmasını talep etti.