Toplumsal Haber Merkezi

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, kapatılan köy okulları ve taşımalı eğitime mecbur bırakılan öğrencileriyle ilgili bir basın açıklamasında bulundu. 

"En son Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre köylerde devlet imam oldu açıklamasıyla yirmi bin okulun hangi amaçla kapatılıp öğrencilerin taşımalı eğitime mahkûm edildiği anlaşılmış oldu" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AKP hükümeti Cumhuriyet kazanımlarına savaş açmış bir şekilde oluşturduğu politikaları sonucunda milli güvenlik, adalet ve en son eğitim sisteminin yapısını bozarak yurdumuzu bozguna uğratmaya çalışmaktadır.

En son Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre köylerde devlet imam oldu açıklamasıyla yirmi bin okulun hangi amaçla kapatılıp öğrencilerin taşımalı eğitime mahkûm edildiği anlaşılmış oldu.

Köylerden öğretmenler kopartılarak binlerce öğrenciyi çağdaş eğitimden uzaklaştırılmış, laiklik ilkesine aykırı bir şekilde hareket edilmiştir.

Diyanet’in yaptığı bu açıklama daha önceki zihniyet köy enstitülerini kapatarak çağdaş eğitimin önünü kesmeye çalıştıysa bugün o zihniyetin hala devam ettiği ve köylerden başlayarak çağdaş eğitim sistemini yok etmeye çalıştığının açık bir itirafıdır.

Ayrıca "Diyanetin, İmamların, koruyucu hekimlik, elektrikçilik, tesisatçılık ve şoförlük bilmesi gerekiyor" ifadesi halihazırda devlette kadrosu bulunan alanında uzman kişilerin açık bir şekilde haklarının gasp edildiğinin bir itirafıdır.

Türkiye Cumhuriyet’inin her yurttaşı kutsal olduğu gibi büyükşehirde yaşayan çocuklarla en ücra köylerde yaşayan çocuklar aynı hizmeti alması bir haktır. 

AKP hükümeti köy okullarını kapatarak köylerimizde yaşayan çocuklarımızın eğitim alma hakkını gasp etmiştir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kapatılan köy okullarının tekrar açılması ve yurttaşlarımızın bulunduğu her köye eğitim, ziraat ve sağlık gibi hizmetlerin alanında uzman kişilere verilmesini talep ediyoruz.