Atatürk düşmanlığı ile bilinen Fatih Tezcan Instagram hesabından bir canlı yayın gerçekleştirdi. Tezcan da Sedat Peker ile görüşenler arasında. 

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in tetikçi Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin kaydını yayınlamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç duyurusunda bulunacağını açıklamış, Özışık ise görüşmeyi kendi inisiyatifi ile yaptığını söylemişti. Özışık kendisini "Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker'i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye'nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım" ifadeleriyle savunmuştu.

Özışık'ın açıklamalarına benzer bir açıklamada tetikçi Fatih Tezcan'dan geldi. Tezcan, “Video yayımlanmaya başladıktan sonra, fitneyi engellemek için Sedat Peker ile görüntülü bir görüşme yaptım” dedi.

Tezcan’ın açıklamaları şöyle;

Sedat Peker herhalde birinci videoyu çekmişti. Ben onlara görüntülü görüştüm. “Pelikan ile alakası yok” diyor, Anlattığım görüşme var ya onları yaptım ben. Üçüncü videoda benden bahsediyor.  Ben herkesle görüşürüm, gazeteciyim ben. Hain olmadığına inandığım herkesle görüşürüm. O zaman Sedat Peker’le görüştüm, evet videolardan önceydi. Fitneyi engellemek için görüştüm.