“Direniş Devlet” isimli sinema filmi projesinin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Film, 10 Aralık 2020 ile 31 Ocak 2021 tarihleri arasında, İstanbul’da çekilecek.

Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre; Proje için İstanbul Valiliği’ne yazı yazıldı. Valilik de İstanbul’daki kurum ve kuruluşlara, çekim faaliyetlerinde kolaylık sağlanması talimatını verdi.

İHA’LI ÇEKİM
Yazılardan biri de İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne yazıldı. 10 Aralık 2020–31 Ocak 2021 tarihleri arasında kamu kurum ve kuruluşları ile İstanbul’da belirlenecek alanlarda insansız hava aracı çekimlerinin de yapılacağı belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA DA SET KURACAKLAR
Film çekim ekibine, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı gün ve saatlerde şehir içi ulaşım için bürokratik kolaylığın sağlanması gerektiği de belirtildi.

NETFLİX GİBİ ULUSLARARASU PLATFORM PLANI
 İletişim Başkanlığı'nın yürütecekleri projelerle Netflix gibi uluslararası platformlarda yer almayı planlıyor.

FİKRİ İKTİDAR
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekim 2020’de; “Gerçek iktidarın, fikri iktidar olduğunu gayet iyi biliyoruz. (…) Medyamız en modern altyapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. İlimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. En haklı olduğumuz konuklarda bile dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim” açıklamasını yapmıştı.